26 de setembro de 2012

Whole wheat apple cake

Ingredients:
  • 1 cup whole-wheat flour
  • 1 cup white flour
  • 1 cup turbinado sugar (also known as: demerara sugar; sugar in the raw)
  • 3 eggs
  • 3 apples (chopped)
  • 1/2 cup  plain yogurt
  • 1 cup milk
  • 1 tablespoon baking powder
  • 1 tablespoon cinnamon

Directions:

  1. Preheat the oven to 160°C.
  2. Grease the inside of the cake pan.
  3. Place eggs, yogurt, milk and 1/3 apples in a blender. 
  4. In a bowl mix the dry ingredients:  flour, sugar and cinnamon.
  5. Pour contents of the blender into the bowl.
  6. Add the baking powder and mix until it's combined.
  7. Add the remaining apple.
  8. Spread the batter into the prepared pan.
  9.  Bake the cake for approximately 30 minutes.


Agora em português:

Ingredientes:
  • 1 xícara farinha de trigo integral
  • 1 xícara farinha de trigo
  • 1 xícara açúcar demerara
  • 3 maçãs (cortadas)
  • 3 ovos
  • 1/2 xícara iogurte natural
  • 1 xícara leite
  • 1 colher sopa fermento em pó
  • 1 colher sopa canela

Preparo:
  1. Pré-aqueça o forno a 160°C.
  2. Unte uma assadeira.
  3. Coloque os ovos, leite, iogurte e 1/3 maças num liquidificador. 
  4. Numa tigela misture os ingredientes secos: farinha, açúcar e canela. 
  5. Coloque a mistura do liquidificador na tigela. 
  6. Acrescente o fermento e misture até a massa ficar homogênea.
  7. Acrescente a maçã picada que sobrou.
  8. Coloque a massa na assadeira untada.
  9.  Asse o bolo por aproximadamente 30 minutos.

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