- 1 cup whole-wheat flour
- 1 cup white flour
- 1 cup turbinado sugar (also known as: demerara sugar; sugar in the raw)
- 3 eggs
- 3 apples (chopped)
- 1/2 cup plain yogurt
- 1 cup milk
- 1 tablespoon baking powder
- 1 tablespoon cinnamon
Directions:
- Preheat the oven to 160°C.
- Grease the inside of the cake pan.
- Place eggs, yogurt, milk and 1/3 apples in a blender.
- In a bowl mix the dry ingredients: flour, sugar and cinnamon.
- Pour contents of the blender into the bowl.
- Add the baking powder and mix until it's combined.
- Add the remaining apple.
- Spread the batter into the prepared pan.
- Bake the cake for approximately 30 minutes.
Agora em português:
Ingredientes:
- 1 xícara farinha de trigo integral
- 1 xícara farinha de trigo
- 1 xícara açúcar demerara
- 3 maçãs (cortadas)
- 3 ovos
- 1/2 xícara iogurte natural
- 1 xícara leite
- 1 colher sopa fermento em pó
- 1 colher sopa canela
Preparo:
- Pré-aqueça o forno a 160°C.
- Unte uma assadeira.
- Coloque os ovos, leite, iogurte e 1/3 maças num liquidificador.
- Numa tigela misture os ingredientes secos: farinha, açúcar e canela.
- Coloque a mistura do liquidificador na tigela.
- Acrescente o fermento e misture até a massa ficar homogênea.
- Acrescente a maçã picada que sobrou.
- Coloque a massa na assadeira untada.
- Asse o bolo por aproximadamente 30 minutos.
Nenhum comentário:
Postar um comentário